Posts Tagged: tumblrize

Text

Earth, Wind & Fire - September

Text

Gisteren was het op de kop af drieëntwintig  jaar geleden dat ik bij Albert Heijn ben gaan werken. Op 1 September 1989 vulde ik mijn eerste vak dus Knipogende emoticon. Gewoon als part-timertje natuurlijk want het lag niet in de lijn  der verwachting dat ik daar zou blijven werken. Een leuk bijbaantje voor naast school.

Maar zoals altijd loopt het leven soms anders dan je gedacht had. Ik ging studeren in Amsterdam en dat was heel gezellig maar studie technisch gezien had ik met Engelse taal en letterkunde toch wel een foutje gemaakt. Iets te droog als je het mij vraagt. En dan kan je Engels wel prima zijn dat wil niet zeggen dat ik er ook zin in had om de boel te ontleden.

Daarbij heb je weinig college uren en dat was voor iemand als ik die ook van uitgaan en gezelligheid houd net even een verkeerde combinatie. Enfin na een paar jaartjes toch proberen vond ik het wel best en stopte met mijn studie. Alleen wist ik totaal niet welke studie dan wel…

En dus stelde mijn toenmalige baas Mario Rijvers voor om een jaartje fulltime te gaan werken bij de Albert Heijn. En dat leek me wel een slim plan. Wat extra centjes verdienen en ondertussen nadenken welke studie ik wilde gaan doen.

Maar ook dat liep anders. Ik liep tijdens het werk namelijk iemand tegen het lijf die ik ook naast het werk vaker ging zien. En dan ligt je prioriteit plots helemaal niet meer bij studeren maar bij hele andere dingen. Zo werd dat ene jaartje nog een jaartje en nog een en voor ik het wist (nou ja, niet helemaal natuurlijk) had ik een vriendin een hond en een huis en dat moet ook allemaal betaald worden he?

30

Los daarvan had ik het ook best naar mijn zin op het werk en ik ben een beetje laks soms Knipogende emoticon .

Anyway, om een lang verhaal kort te maken: zo kan het dus voorkomen dat je opeens al drieëntwintig jaar voor dezelfde baas werkt.

Er zijn in die jaren vele keren geweest dat ik bijna weg was maar ook daar kwam steeds weer iets tussen. Ik heb het nog steeds goed naar mijn zin hoor. Zeker in mijn huidige filiaal maar toch kan ik ook nu nog steeds niet met zekerheid beweren dat ik ook de vijfentwintig jaar ga halen.

Er komt vast nog een moment dat mijn ambitie en de situatie van het moment een nieuwe stap wel mogelijk maken. Voor de goede orde: dat gaat dit jaar niet zijn denk ik. En daarmee kom ik toch weer dichter bij die vijfentwintig Verwarde emoticon.

IMG_1923

We zien wel wat de toekomst mij brengt. Het loopt namelijk nooit zoals je het verwacht.

Text

Omdat ze het laatste avondje NAC al weer was vergeten wilde Esther nog wel een keertje mee naar NAC. Een echt avondje NAC wilde het niet worden want daarvoor was de wedstrijd te pover. Maar goed niet minder gezellig op de tribune hoor.

Na de wedstrijd gingen we ook nog even met Hans, Pieter, Niels en Bernold naar het supportershome om nog een afzakkertje te drinken. En toen stonden we plots oog in oog met “der Bomber van Breda” doelpuntenmaker Alex Schalk. Mooi fotomomentje dus.

NAC-FCUTRECHT

Ook Elson Hooi was aanwezig en ook met hem gingen we op de foto. En zo was het, ondanks de wedstrijd, nog lang gezellig in Breda.

De volgende keer wel drie punten graag!

Text

Met Sterre en Finn-Lucas allebei in de bovenbouw heb ik op vrijdagmiddag na de lunch altijd maar één kind bij mij thuis: Lenthe. En eigenlijk is dat best wel eens lekker om een paar uurtjes alleen met haar te besteden. En volgens mij vindt Lenthe zelf dat stiekem ook best prettig. Even geen oudere broer en zus die ook de aandacht van papa vragen.

En voorlopig hoeft Lenthe nog niet op vrijdagmiddag naar school dus kunnen we er allebei lekker van genieten.

Lentheenik

Text

In groep zes krijgt Sterre nu ook proefwerken. Deze keer ging het om Aardrijkskunde en dat deed ze in het geheel niet onaardig Knipogende emoticon

Sterresproefwerk

Een dikke 10!

Ik was natuurlijk al trots op Sterre maar nu nog net even iets meer Glimlach

En ja, er zitten schrijffoutjes in maar die tellen niet mee want het ging om de aardrijkskundige kennis. Aan taal werken we een andere keer wel. Vooralsnog genieten we van deze mooie score.

Text

Het was weer eens tijd voor een bezoekje aan de kapper vandaag. Nu komt de kapster meestal bij ons thuis of, nog vaker, bij Anita. En dan lopen we even op en neer voor een kap beurt. Zo geschiedde ook vandaag.

Het was lekker weer dus kapte de kapster lekker buiten in de tuin. Om de beurt namen we plaats op de kruk en ons haar werd in model geknipt.

kapper1

kapper2

En het resultaat mocht er wezen. We kunnen nu op ons aller knapst op de schoolfoto morgen.

Text

Wicked

Guusje, Esther, Sterre, Finn-Lucas en ik, 29 Juli 2012, Scheveningen (NL)

Text

Niets bijzonders vandaag. Zondag en dus een werkdag voor mij. Mama kwam één kind ophalen. De andere twee waren uit logeren.

En nadat de jongste was opgehaald mocht ik gaan werken. Fijn aan de slag met de hamsters…

hamsteren

Text

Mijn bed was gisteravond goed gevuld.

SterreFinnLucasLenthe

De kinderen hadden maar drie wensen: The Voice kijken, in papa’s bed slapen en chippies. Alle wensen werden vervuld het is tenslotte weekend. Dat ik uiteindelijk op de rand van het bed sliep neem ik maar wat graag op de koop toe.

Het was gezellig.

Text

Donderdag en dus weer eens een werkdag. Je hebt er niet altijd even veel zin in maar de centjes zijn daarentegen weer zeer welkom. Om de medewerkers scherp en gefocust te houden hangt er in ieder filiaal de beeltenis van Beppie. En, als standbeeld, staat ze ook voor het hoofdkantoor in Zaandam.

Beppie

Beppie is een mevrouw die boodschappen doet. Ter leering ende vermaeck staat er dan ook nog bij: “opdat wij nooit vergeten voor wie wij werken”.

En toch: hoe voor de hand liggend ook, het is toch iets wat je aan het denken zet. Want hoe vaak vergeet je het niet in de waan van alledag?

Derhalve: I love Beppie!

SNC00293

Gelukkig mocht ik haar ook al eens “in real life” ontmoeten. Ik zeg het U: het was een hoogtepunt Glimlach